10 plemen psů, o kterých jste nevěděli
29. 12. 2020

10 plemen psů, o kterých jste nevěděli


1. Thajský ridgeback

1. Thajský ridgeback

Je neuvěřitelně vzácné vidět Thajského ridgebacka mimo Thajsko. Mnoho lidí si plete Rhodeského ridgebacka s Thajským, protože oba mají na zádech ochranný hřeben vlasů, který roste v opačném směru než zbytek srsti.Jejich úkolem bylo držet kobry dál od svých lidí a v případě potřeby by kobru dokázali zabít.

2. Laekenois

Belgický Laekenois (vyslovuje se „Lak-in-wah“) je jedním ze čtyř původních psů z Belgie.Nejsou žádní lenoši a nebudou spokojeni s tím, že budou sedět kolem domu nebo že budou sami na zahradě. Laekenois chtějí být se svou lidskou rodinou a pro svůj šťastný život vyžadují aktivní životní styl.

3. Portugalský podengo

Je jen 20 až 30 cm vysoký v rameni a váží asi šest kilogramů.Pronásledování králíků je v jejich genech, takže jsou zapálení do běhu a hraní, dokud nepadnou únavou.

4. Dandie dinmont teriér

Jedinné plemeno psů pojmenované podle literární postavy, Dandie Dinmont Terrier, bylo pojmenováno po robustním a přátelském farmáři v knize Sira Waltera Scotta z roku 1814 Guy Mannering. "Toto plemeno je malé, laskavé, milé a hravé, ale přesto drsné a patří k nejpoddajnějším teriérům," říká Dr. Klein. "Byli by vynikajícím městským psem."

5. Saluki

Na první pohled si možná myslíte, že Saluki vynechal několik jídel, ale jeho štíhlý a dlouhonohý vzhled je přirozeně určený pro rychlost a hbitost - dovednosti potřebné před tisíci lety jako oblíbený lovecký pes egyptských faraonů.

6. Islandský pes

Přirozený pastevec, plemeno je ostražité, inteligentní a nadšené. Přátelský k ostatním zvířatům a jemný k dětem.

7. Bergamský ovčák

Jsou ty vlasy vůbec přirozené? Ano, prameny vlasů spojují dohromady a vytvářejí ploché vrstvy plstěných vlasů, které pokrývají tělo a nohy.Unikátní srst pomohla jejích předkům zůstat v chladných italských Alpách v teple a pohodlí.

8. Pyrenejský ovčák

Toto plemeno je skvělým kandidátem na agility, rally, poslušnost, potápění a téměř jakýkoliv zábavný psí sport.

9. Norský Lundehund

Toto malé plemeno pochází ze skalnatého ostrova Vaeroy v Norsku.

Má šest plně funkčních prstů. Další charakteristické zahrnují „elastický krk“, který se táhne dozadu, takže jeho hlava se může dotýkat páteře, a uši, které se pohybují dopředu a dozadu podle libosti nebo dokonce se zavírají.

10. Teddy Roosevelt teriér

Teddy Roosevelt teriér je temperamentní, přátelský a láskyplný pes.

Toto plemeno bylo pojmenováno na počest prezidenta Teddyho Roosevelta, který „vychoval“ tyto krysí teriéry do boje proti invazi krys v Bílém domě.