Seznam knížek o tréninku psů
24. 01. 2020

Seznam knížek o tréninku psů


Rádi se učíte novým věcem a potřeátká videa na youtube jak naučit svého čtyřnohého miláčka triku a povelu, ale je to opravdu dostatečné?bujete si ujasnit komplexní přístup k tréninku a metodám výcviku? Právě pro vás je určen tento seznam. Plno lidem stačí kr

Rádi se učíte novým věcem a potřeátká videa na youtube jak naučit svého čtyřnohého miláčka triku a povelu, ale je to opravdu dostatečné?bujete si ujasnit komplexní přístup k tréninku a metodám výcviku? Právě pro vás je určen tento seznam. Plno lidem stačí kr

Podle nás ne. Mnohem důležitější je chápat souvislosti v tréninku, proč a jak funguje gestikulace, proč funguje jedna metoda na jednoho pejska a na druhého vůbec ne. Pro osvojení dovedností je potřeba mít hluboké znalosti z několika zdrojů. Navíc ne každý styl sedí vám. 

Proto jsme si připravili seznam šesti knih, které stojí za to přečíst. 

Krátký návod, jak udělat psa šťastným – Milan Cesar

Názory na Milana Cesara se velmi liší a na jeho metody o to víc. Co se však Milanovi nedá odepřít jsou stovky psů, kteří byli nezvladatelní a Milan je pomohl vycvičit. Ať už souhlasíte s jeho metodami anebo ne, je vždy dobré být otevřeni všem poznatkům a třeba budete mile překvapeni a pokud nebudete, tak si alespoň o to více ujasníte, proč tyto metody nejsou podle vás vhodné. A o čem je kniha? To nám nejlépe prozradí oficiální text:

Kniha Krátký návod, jak udělat psa šťastným je jak inspirativní, tak praktická. Průvodce čerpá z tisíců výcvikových setkání po celém světě, které jsou přetavené do 98 základních lekcí. Společně pomohou každému majiteli používat klíčová hlediska Cesarovy proslavené filozofie, aby vytvořil svému psu co nejvíce naplněny život. Na těchto stránkách Cesar bádá v životně důležitých tématech, která vedou kromě základní poslušnosti k pochopeni srdce a mysli našich milovaných mazlíčků.

Trénink je rozhovor – RNDr. František ŠustaMáte rádi pozitivní metodu tréniku? A víte proč pan doktor Šusta používá slovo trénink a né výcvik? Vše se dozvíte v této knize. V současné době asi není v České republice trenér, který by k pozitivním metodám výcviku měl tolik co říct jako RNDr. František Šusta. Mezinárodně uznávaný trenér zvířat ověnčený řadou ocenění má totiž krom soukromé kynologické praxe možnost praktikovat své metody i v zaměstnání, v zoologické zahradě, kde předvádí ukázky a vede nácviky k nápravě problémových chování. A na to, abyste se stejnou cestou domluvili nejen se psem, ale i koněm, papouškem či Vaší kočkou, už musíte o pozitivním posilování vědět opravdu hodně – a co je ještě důležitější, musíte o tom i hodně přemýšlet.

Práce Františka Šusty, ať už praktické nebo teoretické, uznávají odborníci po celém světě, a jeho semináře o výcviku založeném na pozitivním posilování se těší obrovskému zájmu amatérských i profesionálních cvičitelů. A naši čtenáři budou mít již koncem srpna příležitost seznámit se s jeho nápady, názory a poznatky o výcviku psů pozitivními metodami na stránkách knihy Trénink je rozhovor..., kde i Váš pes má co říct. Mimo jiné se v ní dozvíte: - co mají zvířata společného s lidmi, když dojde na učení - na co si při pozitivním výcviku dávat pozor - jak odnaučit problémové chování - jak trénovat psa, které nestojí o odměny - jak pracovat s celou skupinou na naráz a kdo je vlastně „vůdce smečky“ - a především to, že s klikrem+odměnou to je o trochu složitější, než se na první pohled zdá (zdroj: Megaknihy.cz)

Výcvik psa k dokonalé poslušnosti - Obedience krok za krokem - Imke NiewöhnerMáte rádi obedience nebo-li poslušnost/ovladatelnost? Naučit psa naprosté poslušenosti je pro mnoho majitelů problém. Kníža krásně vysvětluje postupy při trénování cviků – jedná se o povely z obedience. Jde tedy o povely Sedni , Lehni , Ke mně , Zůstaň , zaujmutí základního postavení, přivolání, chůzi u nohy, vyslání psa do určitého směru a do určitého prostoru, aportování, zdolání překážky a rozlišování předmětu podle pachu. Velkým plusem této knihy je všestranost – je vhodná opravdu pro každého. Jak začátečníka tak experta. Každý si v tom najde své. Vhodná je pro psy bez ohledu na plemeno, stáří, povahy a aktivity. Navíc jsou v knížce fotografie, které ji dělají ještě o stupeň srozumitelnější.

Knížka bere výchovu a trénink psa od začátku. Provede vás teoretickou přípravou, kde vám popíše, co lze očekávat a co se může stát při tréninku. Knížka se také věnuje tomu, co připravit pro příchod nového člena rodiny do domu. Poradí vám jaké věci mít, jaké věci zabezpečit a jak naučit štěně čistotě a hygieně. Poslední část se věnuje tréniku. Tréninkové metody jsou popodřeny fotografiemi s metodikou a kniha je tak velmi pochopitelná. Naučí vás základy o svém novém parťákovi.

Výcvik štěněte - Ziemer-Falke, JörgKnížka podobně jako Výcvik psa od A do Z zaměřená na štěnata. Dozvíte se vše od přípravy až po výcvik, krmení, hračky, hry, socializaci a venčení.

Výcvik štěněte den po dni - Koring, MelKnížka obdobně jako ostatní knížky popisuje jak vše připravit pro příchod štěnátka. Navíc jako bonus pomáhá pejska vybrat. Pokud nevíte, které plemeno se k vám nejvíce hodí tato kniha by vám měla pomoci. Nabízí osmitýdenní program, který podrobně krok za krokem ukazuje, co všechno je třeba se štěnětem dělat, aby se z něj stal spokojený a zdravý pejsek. Autorka je akreditovaná cvičitelka a má vlastní školu pro pejsky.