Granule bez obilovin. Ano nebo ne?
16. 09. 2020

Granule bez obilovin. Ano nebo ne?


Na začátek chceme upozornit, že ne každému psovi musí vyhovovat strava bez obilovin. Každý pes je jedinečný.

Na začátek chceme upozornit, že ne každému psovi musí vyhovovat strava bez obilovin. Každý pes je jedinečný.

Existuje mnoho psů, kterým vyhovuje krmivo s obilovinami.

Nejdůležitější u granulí je kvalita surovin ze kterých jsou vyrobeny.

Zamysleli jste se někdy, kde a jak se vyrábí vámi vybraná značka? Odkud pochází ingredience v té značce, jsou-li kvalitní a bez gmo? Otázek ke kvalitě je hodně!

 

Krmivo pro psy bez obilovin neobsahuje níže uvedené přísady:

Místo toho krmivo pro psy bez obilovin se skládá z podílu zeleniny v kombinaci s vyšším obsahem masa než mnoho jiných krmiv pro psy, včetně bílého masa a ryb, stejně jako zvěřiny a tmavého masa. Podobně jako bezlepková strava pro lidi, kde mnoho lidí pociťuje nadýmání a těžko stravitelné pocity, mohou někteří psi mít podobné problémy při trávení obilí. Alternativy, které místo toho obsahují rostlinné byliny a zeleninu, jsou citlivější pro trávicí systém vašeho psa.

Psi nebyli vždy domestikovaní a byla doba, kdy si museli získávat vlastní jídlo, které spočívalo v lovu menších zvířat bohatých na bílkoviny. Podobně jako u Paleo stravy pro člověka, která zahrnuje libové maso, ryby, ovoce, zeleninu, ořechy a semena (potraviny, které lze získat lovem nebo sběrem), je krmivo pro psy bez obilovin vytvořeno tak, aby reflektovalo stravu předků vašeho domácího mazlíčka.

 

I přesto, že psi jsou všežravci tak je pro ně obtížné trávit obiloviny. Je to proto, že v jejich slinách není přítomen enzym amyláza, který pomáhá štěpit sacharidy a škroby. Strava bez obilovin pro vašeho psa bude znamenat, že obdrží zdravé jídlo se spoustou výživových výhod.

 

Ačkoli se psi již dávno vyvinuli, psí trávicí systém je stále podobný jako u jejich předků. Psi mají od narození malou schopnost pro odbourávání a metabolizaci komplexních sacharidů a obilných zrn, které jsou stále přítomny ve většině masově vyráběných značek krmiv pro psy. Levná plniva, jako je kukuřice, pšenice a ječmen, byla původně přidána do krmiva pro psy ve 40. letech 20. století, aby se vytvořila velká hmota a aby se během druhé světové války snížily náklady. Kukuřice a pšenice jsou stále jednou z hlavních ingrediencí dnešních značek.

3. PRO KOHO JSOU DOPORUČOVÁNA?

Granule bez obilovin jsou především vhodné pro psy co trpí:

při konzumaci tradičních potravin, může se vyplatit vyzkoušet pro ně stravu bez obilovin. 

Strava bez obilovin vám pomůže zmírnit tyto příznaky a poskytnout zdravější alternativu pro vašeho psa.

 

4. VÝHODY KRMIVA BEZ OBILOVIN:

Poskytnutí krmiva bez obilovin vašemu psovi zajistí řadu výhod, které jsou vhodné pro zdravější životní styl. Složky, jako jsou sladké brambory, jsou skvělé pro zdraví trávicího traktu, protože mají vysoký obsah vlákniny. Mají také nízký obsah tuku a obsahují vitamin B6, vitamin C a mangan. Zelenina a rostliny jsou bohatým zdrojem minerálů a vitamínů, jako jsou foláty, železo, draslík a hořčík, které pomáhají udržovat normální metabolickou funkci. Tyto ingredience pomohou udržet energii vašeho psa po delší dobu, aby mohl ze svého každodenního života vytěžit maximum.

 

Pokud se rozhodnete, že strava bez obilovin je pro vašeho mazlíčka tou pravou volbou, pak prozkoumejte krmivo:

Canagan, Wild Side, Cooking dog a cat anebo Rex grain-free a najděte recepturu, kterou si zamilují.

 

Neváhejte nám napsat, pokud nevíte, jak se v tom všem vyznat a co vybrat. Rádi pomůžeme.