Sušené ovocné pamlsky pro psy jsou dokonalým způsobem ziskání vitamínů
Sušené ovoce je nejen levné, ale je tak chutné, že pro vás bude těžké rozdělit
se o své výsledné produkty se svým psem!
Dnes na #jofiblog prozradíme vám baječný recept:
Pro tento recept jsme vybrali jablka, mango a borůvky, ale můžete použít jakékoli
ovoce nebo zeleninu bezpečnou pro psy. Doba schnutí se bude lišit v závislosti na
tloušťce a šťavnatosti vašeho ovoce. Papírové plátky manga jsou usušené za pouhé
4 hodiny, zatímco šťavnaté borůvky trvají až 24 hodin.
Potřebujete jen pár ingrediencí:
- Dvě jablka
- Jedno mango
- 3 hrníčky zmražených borůvek
- 2 citrony
Doba přípravy: 30 minut
Doba sušení/vaření: 12 hodin
Jak sušit?
1. Nejprve vytvoříme koupel z citrónové šťávy, do které dáme jablka, aby
se předešlo hnědnutí.
2. Odšťavněte citrony do velké skleněné mísy a přidejte šálek a půl vody.
3. Oloupejte a nakrájejte jablka a vložte je do citronové lázně.
4. Oloupejte a nakrájejte mango a hoďte jej do citronové lázně.
5. Poté, co ovoce bylo v citronové lázni po dobu nejméně 5 minut,
osušte suchým ručníkem anebo papírovou utěrkou.
6. Umístěte ovoce na dehydratační nádoby a dejte pozor, aby se nic nedotýkalo.
7. Bez ohledu na styl sušičky, kterou používáte, si nechte spodní nádoby pro své
borůvky, protože budou kapat a rozstřikovat šťávu na zbytek vašich dobrot
8. Zmrazené borůvky rozprostřete na zbývající nádoby a ujistěte se, že se nic nedotýká.
9. Spusťte sušičku, nastavte teplotu na 130 °
- Papírové tenké plátky jablka nebo manga zaschnou již za 4 hodiny. Silnější plátky 8-12 hodin.
- Borůvky zaberou nejdelší dobu, až přes noc! Jen je pravidelně kontrolujte.
Poznámka: Naše borůvky byly v 95% hotové za 24 hodin. Vybrali jsme bobule, které byly ještě trochu šťavnaté, a okamžitě jsme je snědli. Někdy jsou tyto oběti nezbytné.
Poznámky:
- Pro křupavější ovoce uchovávejte v sušičce déle.
- Můžete použít troubu místo sušičky, nastavit ji na nejnižší možné stupňě a
začít kontrolovat suchost za 2 hodiny a poté každých 30 minut.
- Sušené ovoce vydrží déle než sušená zelenina
- Sušené ovocné pamlsky by měly být konzumovány v příštích několika dnech a
nejlépe uchovávány v lednici.
- Křupavé sušené ovoce by mělo vydržet až 2 týdny ve vzduchotěsné nádobě.