Naučte se číst řeč těla pejsků
16. 10. 2017

Naučte se číst řeč těla pejsků


Zatímco lidé primárně používají ke komunikaci slova, psi používají ke komunikaci energii a vyjadřují je prostřednictvím řeči těla. 

Zatímco lidé primárně používají ke komunikaci slova, psi používají ke komunikaci energii a vyjadřují je prostřednictvím řeči těla. 

Jeden způsob, jak dekódovat jazyk psa, je zapamatovat si, že energie = záměr + emoce. Psí energie "záměr a emoce, které pracují společně" jsou sděleny jeho řečí těla.

 

Psí uklonění jinému psovi dokládá, jak to funguje. Pohyb je vpřed, ale přední část těla psa jde nízko k zemi. Záměr (pohyb vpřed) je vzrušení, ale emoce (nízké tělo) jsou přátelské, takže energie je hravá.

 

To znamená, že podobné chování může znamenat různé věci. Například, šťastně vzrušený pes a agresivní pes se mohou pohybovat kupředu směrem k osobě nebo jinému zvířeti, ale jeden z nich je hravý a druhý útočný. Stejně tak může pes utéct strachem nebo může utéct, aby zahájil hru na honěnou s jiným psem.

 

Důležitými částmi, které je třeba sledovat, jsou hlava, uši, ocas a záda. Čím jsou výš tím větší je dominantní pocit psa, a čím niž jsou, tím je pocit poddajnější . Sledujte také napětí v těle psa, zejména v zádech a nohou. Čím je pes napjatější, tím je jeho energetická úroveň vyšší.

 

Může být snadné špatně interpretovat energii psa. Proto si zvykejte pozorně sledovat řeč těla. Například, mnoho lidí se bojí, když pes vycení své zuby, ale pozorný pozorovatel ví, že když jsou zuby u sebe, s ušima taženými zpátky podel hlavy, oči se lesknou a tělo je spíše k zemi a váhu přenáší pryč, pes ve skutečnosti ukazuje poddání. Stejně tak se může stát, že na vás pes, vystaruje ale pokud je jeho tělo uvolněné, jeho ocas je na úrovni těla a kývá se, a v těle není žádné napětí, pak to ukazuje vzrušení, ne agresi.

 

Psi nám nemohou sdělovat, co myslí a cítí, protože nemusí. Neustále se vyjadřují řečí těla. Jakmile se naučíme porozumět tomu, celý svět komunikace se svými psy se otevře.