Effipro protiparazitní sprej pro psy a kočky, 250ml

Effipro protiparazitní sprej pro psy a kočky, 250ml

Effipro Spray - kožní sprej určený pro léčbu infestací blechami, klíšťaty a všenkami u psů i kočekLÉKOVÁ FORMA:Kožní sprej, roztokČirý, bezbarvý až nažloutlý roztokSLOŽENÍ:Fipronilum 2,5 mg v 1 ml sprejeCHARAKTERISTIKAFipronil je insekticid a akaricid, který n...
Kód: ef-250
  • Hmotnost: 0.25 kg
Dostupnost: Skladem (2-5 ks)
Doručení: 03. 04. při objednání do zítra 10:00
Cena
550 Kč (vč. DPH)
455 Kč bez DPH

Bližší specifikace

Effipro Spray - kožní sprej určený pro léčbu infestací blechami, klíšťaty a všenkami u psů i koček

LÉKOVÁ FORMA:
Kožní sprej, roztok
Čirý, bezbarvý až nažloutlý roztok

SLOŽENÍ:
Fipronilum 2,5 mg v 1 ml spreje

CHARAKTERISTIKA
Fipronil je insekticid a akaricid, který náleží do skupiny fenylpyrazolů. Inhibuje GABA komplex vazbou na chloridové kanály tím způsobem, že blokuje pre- a postsynaptický přenos chloridových iontů přes buněčné membrány. Důsledkem tohoto jevu je nekoordinovaná činnost centrálního nervového systému a smrt hmyzu a roztočů.
Fipronil vykazuje insekticidní a akaricidní účinek proti blechám (Ctenocephalides spp), klíšťatům (Rhipicephalus spp, Dermacentor spp., Ixodes spp. včetně Ixodes ricinus) a všenkám (Trichodectes spp. A.Felicola spp.) a to jak u psa, tak i u kočky.

INDIKACE:
Pro kočky i pro psy.
Léčba infestací blechami (Ctenocephalides spp.) u psů i koček.
Léčba infestací klíšťaty (Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguineus) u psů i koček.
Léčba infestací všenkami u psů (Trichodectes canis) a koček (Felicola subrostratus).
Přípravek může být používán i jako součást léčebné strategie alergie na bleší kousnutí (FAD).
Insekticidní účinnost proti novým infestacím dospělci blech trvá až 6 týdnů u koček a až 3 měsíce a u psů podle promořenosti prostředí.
Přípravek Effipro má perzistentní akaricidní účinek proti klíšťatům po dobu cca 4 týdnů podle promořenosti prostředí.

KONTRAINDIKACE:
Nepoužívat u nemocných zvířat nebo u zvířat v rekonvalescenci.
Nepoužívat u králíků - nebezpečí nežádoucích reakcí až úhynu.
Nepoužívat v případě přecitlivělosti k léčivé látce nebo pomocné látce.

NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY:
Pokud dojde k olíznutí, může se objevit krátkodobá hypersalivace, která je způsobena povahou vehikula.
Vzácné nežádoucí účinky se objevili po použití přípravku - přechodné kožní reakce v místě aplikace (vyblednutí a vypadávání srsti, svědění a zarudnutí kůže) a celkové svědění nebo vypadávání srsti. Výjimečně byly pozorovány hypersalivace, reversibilní neurologické symptomy (hyperesthesie, deprese, nervozita), zvracení a dýchací příznaky.

DÁVKOVÁNÍ:
Sprej s mechanickou pumpičkou je určen pouze k zevnímu podání.
Pumpička dávkuje 0,5 ml (balení 100 ml) nebo 1,5 ml (balení 250 ml) nebo 3 ml (balení 500 ml) na jedno zmáčknutí.
Aby se zvlhčila srst až na kůži, aplikujte 3-6 ml na kg ž.hm. (7,5-15 mg účinné látky na kg ž.hm.) v závislosti na délce srsti.
Dávky může být dosaženo 6-12 stisky pumpičky na 1kg ž.hm. u 100 ml balení, nebo 2-4 stisky pumpičky u 250 ml balení nebo 1-2 stisky pumpičky u 500 ml balení.
Balení 100 ml umožňuje 4-8 ošetření 4 kg kočky nebo až 3 ošetření 10 kg psa.
Balení 250 ml umožňuje 2-4 ošetření 20 kg psa.
Balení 500 ml umožňuje 2-4 ošetření 40 kg psa.

ZPŮSOB PODÁNÍ:
U balení 250 ml a 500 ml nastavte trysku na "sprej". Nastříkejte na tělo zvířete ze vzdálenosti přibližně 10-20 cm. Stříkejte proti směru růstu srsti a ujistěte se, že veškerá srst zvířete je zvlhčená. Promněte srst hlavně u dlouhosrstých zvířat, aby mohl přípravek proniknout až na kůži. K ošetření hlavy a k ošetření mladých a neklidných zvířat nastříkejte přípravek nejprve na rukavici a jemně vetřete do srsti, poté nechte přirozeně zaschnout. Nevysušujte ručníkem.
Nastavte trysku a potříkejte proti směru růstu srsti, psa přidržujte. Široký střik na zadní část těla a boky, když zvíře stojí. Proveďte široký střik na hruď a břicho, když zvíře sedí nebo leží. Úzký střik na tlapy a záhyby kůže, když zvíře stojí. Pro ošetření oblasti tlamy nastříkejte přípravek na rukavici.

Vlastnosti:
Přípravek obsahuje složku vytvářející na srsti film a srst se proto může lesknout. Program ošetření by měl být založen na místní epidemiologické situaci a to z důvodu nejvhodnějšího tlumení infestací blechami nebo klíšťaty. Minimální interval mezi aplikacemi přípravku je 4 týdny. Štěňata a koťata od 2 dnů věku mohou být bezpečně ošetřena. Přípravek není určen k přímému ošetření prostředí.

Balení: 250ml